- carne de porc calitate superioara fara os (pulpa) – 1,100 kg
- untura sau ulei (numai cand nu exista untura) – 50 g
- ceapa – 50 g
- morcovi – 100 g
- usturoi – 10 g
- piper macinat – 1 g
- sare – 15 g
Operatii pregatitoare:
Carnea se curate, se spala si se sareaza. Morcovii, ceapa, usturoiul se curata, se spala si se taie felii.
Tehnica prepararii:
Carnea unsa cu untura sau ulei se aseaza in tava cu 100 ml apa, se adauga ceapa, morcovi, usturoi, piper si se frige la cuptor la o temperature moderata. Se stropeste din timp in timp cu jiul format. Dupa frigere, se paseaza sosul, iar carnea se portioneaza.
Prezentarea si servirea:
Preparatul se prezinta pe platou sau farfurie. Se serveste cald. Se poate servi cu diferite garnituri din legume, cartofi, paste fainoase si altele.