Pagini

Mamaliga romaneasca din malai extra

  • malai extra – 600 g
  • sare – 30 g

Operatii pregatitoare:
Malaiul se cerne.

Tehnica prepararii:
Intr-un vas cu 2,5 l apa si sare se presara putin malai. Cand apa clocoteste se adauga malaiul in bloc si se lasa sa fiarba la foc potrivit la 30-40 minute, se amesteca bine pana se obtine o compozitie omogena si bine fiarta. Se aduna de pe margine catre centru cu ajutorul unei linguri de lemn inmuiata in apa fiarta sau supa si se lasa la foc mic, pana cand se evapora din umiditate si se dezlipeste de pe peretii vasului, apoi se rastoarna pe taler din lemn, sau se pastreaza la cald in vasul in care a fiert.

Prezentarea si servirea:
Preparatul se prezinta pe farfurie, portionat. Se serveste cald, la diferite preparate.
   

Cele mai citite retete de pe acest site

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
BlogCatalog