Pagini

Legume asortate

  • cartofi – 1,000 kg
  • morcovi – 600 g
  • mazare proaspata sau conserva – 330 g
  • fasole verde proaspata sau conserva – 360 g
  • patrunjel verde – 40 g
  • unt – 100 g
  • sare – 20 g

Operatii pregatitoare:
Cartofii si morcovii se spala, se curate de coaja, se spala, se taie cuburi mari, se fierb separat in apa cu sare, se scurg de lichid. Patrunjelul verde se curate, se spala si se taie marunt. Mazarea si fasolea proaspata se curate, se spala, se fierb separat in apa cu sare, se scurg de lichid. In cazul folosirii conservelor de mazare si fasole, se scurg de lichid si se trec prin jet de apa rece.

Tehnica prepararii:
In 50 g unt infierbantat se inabusa fasolea si mazarea, adaugand treptat 100 ml apa. Se adauga cartofi, morcovi si patrunjel verde (jumatate din cantitate) si se fierb 10 minute.

Prezentarea si servirea:
Preparatul se prezinta pe platou sau farfurie, sub forma de buchete, cu unt topit si patrunjel verde deasupra. Se serveste cald.

Cele mai citite retete de pe acest site

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
BlogCatalog